CV (svenska)

Översikt

Legitimerad lärare i engelska och kinesiska  i Kina och i Sverige för gymnasiet. Gillar nytänkande, kultur och kommunikation vilket präglar min undervisning. Erfaren studiehandledare som har tacklat utmaningar med föräldrar och barn som inte kan kommunicera på svenska eller engelska. Min pedagogik har utvecklats mycket i mitt arbete som gymnasielärare där jag blivit duktig på att undervisa en blandad elevgrupp med olika behov.


Arbetslivserfarenheter

Lärare i kinesiska som moderna språk
2016.01-pågående, De Geer Gymnasiet, IKSE Norrköpings Kommun

Undervisar  kinesiska på gymnasiet och arbetar även som studiehandledare för elever i åks 5-9 som kommer ifrån Kina. Kurser jag undervisar i är: Moderna språk (kinesiska mandarin) steg 1-3.

Frilansande översättare, röstskådespelare och konsult
2012-pågående, Onlinevoices AB, Linköping

Jobbar med engelska-kinesiska-svenska översättning och dubbning. Arbetade med att marknadsföra företaget mot kinas marknad framförallt digitalt. Utvecklat mina serviceegenskaper gentemot kund och ljudproducent samt mitt röstskådespeleri.

Ordförande (Förste Kurator)
2012.5- 2016.06 Wermlands nation, Linköping

Förtroendevald till ordförande för föreningen och drev tillsammans med ett litet team föreningens aktiviteter. Byggde och upprätthöll kontakter med studentföreningar i Finland, Norge, Danmark och i Sverige.

Operativ Inköpare
2007-2008 GLOBUS Stormarknad AB, Shanghai, Kina

Var ansvarig för  produktbeställningar, undersökning av prover och assisterade vid kvalitetskontroll av volymleveranser. Arbetade dagligen i kontakt med tyska kunder och lärde mig en hel del om kulturskillnader och utvecklade min kommunikationsförmåga. Arbetet väckte mitt intresse för kommunikation till liv och var en orsak till att jag valde studera vid Linköpings universitet.


Utbildning

2016/1-2018/12 Kompetens kurser i lärareutbildning med ämne kinesiska och engelska . Högskolan Dalarna & Linköpings universitet

2015/8-12 Svenska 1-3. Linköpings universitet

2011/2 Internationell kurs i drama-kommunikation. Linköpings universitet

2009-2012 Masterexamen i filosofi (MA), Språk och Kultur i Europa, IKK vid Linköpings universitet

2003-2007 Kandidatexamen i filosofi (BA), 4-årig lärarutbildning som ger lärarbehörighet  för att bedriva undervisning i gymnasieskola, Huaibei Normal University, Kina. Innehar lärarlegitimation (i Kina) som engelsklärare.


Datakunskap

MicrosoftOffice/CRM Portalen/Audecity sound editing/AVS video converter/Photoshop/Mac OS/ Websida (wordpress)

Språk

kinesiska, engelska, svenska

Back To Top